≡ Menu

”Plötsligt händer det”- om köttgas och köttfärs

Vi har skällt på kött och köttfärs som packas i stora plasttråg i så kallad skyddande atmosfär. Den gas som används i Sverige gör att mörningen stannar upp. Köttet blir dock illrött och branschen hävdar att det är så vi konsumenter vill ha det. I Norge används en annan gas, köttet blir lite brunare, men godare. Hållbarhetstiden är den samma. Vacuumförpackat kött är bäst enligt alla experter, såvida man inte hängmörar förstås, men det är en annan historia.

Så plötsligt händer det. Svenskt Kvalitetskött gör en innovation. Man lägger köttfäsen i en precis likadan plastkorv som ärtsoppa, rotmos etc. Köttfärsen ligger alltså i vacuum- utan gas- och hållbarheten är minst lika lång som för plasttrågen. Heja säger jag!

Dessutom måste ju korven var mycket mer transporteffektiv. Här kör inte bilarna runt med en massa luft runt köttfärsen, och vi konsumenter slipper få kassarna fulla med plasttråg som ska lämnas till återvinning. Och bra för butiken antar jag eftersom det blir mer plats i hyllan jämfört med trågen som tar en massa plats.

 

Comments on this entry are closed.

  • Pauline 05 oktober 2012, 16:36

    Wow! Vart hittade du den?

    • Louise Konsumentkoll 06 oktober 2012, 13:59

      Pauline: ICA Karlbergsvägen 46.Fick tips av en person som vet att vi är engagerade i frågor som rör förpackningar, köttgas och matsvinn. Och här var det ju bingo på alla tre.