≡ Menu

Puh… nu snurrar det fort som attan

Det här har varit en hektisk men rolig vecka och ännu snurrigare blir det i nästa.

  • I måndag hade vi första förberedande möte i Änglamarsprisets urvalskommitté. Totalt 95 nomineringar att gå igenom! Temat i år är socialt ansvarstagande och miljöhänsyn. Det blir ett grannlaga arbete att välja ut åtta- tio finalister  bland alla goda förslag. Lova att rösta fram vinnaren omkring 1 maj då alla finalister läggs ut på coop.se!
  • Tisdag ett mycket kärt möte i SaMMagruppen ”Samarbetsgruppen för minskat matavfall”. För snart treår sedan då gruppen bildades var vi tre. Natuvårdsverket, Livsmedelsverket och vi. I dag har gruppen vuxit till 35 superengagerade personer från företag och organisationer som träffas för att bjuda på fakta och utbyta erfarenheter. Livsmedelsbranschen, avfallsbranschen, myndigheter, forskare, EU-parlamentariker med flera. Det händer mycket. Sååå bra!
  •   Onsdag förberedelser för fem(!) föredrag jag ska hålla innan måndag kväll.
  • Torsdag möte i Uppsala med GMO-nätverket. Myndigheter, forskare, livsmedelsbranschen med flera som träffas, också för erfarenhetsutbyte, samt uppdatering när det gäller genmodifierade livsmedel. Information om Mistras stora biotechprojekt. Intressant. Jag presenterade vår nya attitydundersökning om  medlemmarnas attityder till GMO. Den blir publik i slutet av april, d v s när jag får tid. Därefter presentation för vår styrelse av det gångna årets verksamhet.
  • Fredag föredrag på World Home Economics Day i Uppsala , för 80-90 hemkunskapslärare och forskare. Mycket trevligt. Körde bl a frågesporten ”Myter om maten”. Auditoriet var förstås mycket kunniga!
  • Helgen  ägnas åt förberedelser för morgondagens seminarium ”Hudnära”, där jag ska vara moderator. I trädgården, i vårsol!
  •  Måndag 26 mars, först medverkan i Anna Maria Corazza Bildts möte. Hon har trummat ihop hela livsmedelsbranschen med fler på temat ”Basta till matsvinnet”. Heja Anna Maria! Därefter i ilfart till vårt seminarium och medlemsmöte ”Hudnära- ett möte om förhoppningar, trender och vetenskap”. I dag är drygt 1000 personer anmälda. Väldigt roligt! Välkomna alla!
  • Tisdag/onsdag blir det bland annat förberedelser för medverkan vid Kungliga Skogs och Lantbruksakademiens( KSLA) seminarium  på torsdag kring  Livsmedelsverkets ”kostråd för miljömedvetna matval” .

Sedan lugnar det ner sig. Till efter påsk.

Jag har sagt det förut, men jag säger det igen. Jag har världens roligaste jobb.