≡ Menu

Rapport om frånvaro av bensen i läsk

Jag har letat bensen i saft och läsk sedan det kom ett brittiskt larm om detta för några år sedan. Nu kan jag rapportera att så gott som ingen bensen hittades i de prover jag har skickat till analys.

Anledningen att jag har varit så nyfiken är att jag har tyckt att det har varit spännande att två naturliga ingredienser, citronsyra och natriumbensoat i samverkan har bildat bensen. Så var i alla fall teorin.

Först skickade jag min vanliga flädersaft till laboratoriet, därefter flädersaft som stått i solljus, sist nu Fanta zero  efter som det var just i sockerfri läsk  man hittade bensenen i England.

Men nej. Den sista analysen kom i dag och den visar på 0, 21 mikrogram per liter, med en osäkerhet på plus/minus 30 procent. Det räknar jag som noll. I Storbrittannien hittade de upptill 28 mikrogram per liter. Det är skillnad.

Okej, nu vet vi det. Så bra. Case closed, som det heter.

Comments on this entry are closed.

  • Minna 29 september 2010, 10:00

    Bra jobbat!

Nästa inlägg:

Tidigare inlägg: