≡ Menu

Så jävla packat! Utse Sveriges sämsta förpackning

Blir på riktigt gott humör av tävlingen ”Så jävla packat”. Här uppmanas man att skicka in bidrag och sedan rösta fram Sveriges dummaste förpackning.  Arlas takåsförpackning för yoghurt har jag tjatat tillräckligt om, så tror jag bidrar med  Garniers shampo Fructis.              

Flaskan går inte att tömma ordentligt. Locket har man utrustat meden fånig kula som gör att det inte går att  ställa flaskan upp och ner när den börjar ta slut. Massor av shampo blir kvar i flaskan och slängs. Kasst för plånboken, kasst för miljön. Urkorkat. Köp inte shampot!

Fler exempel och nakenchock!

 

Comments on this entry are closed.

 • Affi 29 november 2012, 17:33

  Vad sägs om alla ihopsvetsade plastförpackningar som man måste göra inbrott med sax eller tång för att komma åt innehållet, dessutom placerar man bruksanvisningen på ett sätt som gör att man är tvungen att klippa sönder den för att komma åt. Får jag även vara lite irriterad på språkbruket! jag gillar inte att det måste sväras i alla möjliga och omöjliga sammanhang, visst har vi ett språk som innehåller en tillräcklig variation utan svordomar?

  • Louise Konsumentkoll 29 november 2012, 20:49

   Håller faktiskt med om språkbruket, fast jag svär alldeles för mycket själv. Hopsvetsade plastförpackningar. Jajemen. Dem känner jag igen.

   • Affi 30 november 2012, 9:08

    Nog är det lätt att en svordom slinker igenom till vardags, men i mer seriösa sammanhang som din blogg märker jag inte mycket svordomar från dig!

 • Louise Konsumentkoll 29 november 2012, 20:53

  Kommer ihåg den här videon, apropå plastförpackningarna.
  http://louisekonsumentkoll.se/inbrottssakra-forpackningar/

 • Pernilla 07 december 2012, 21:53

  Oavsett den puckade förpackningen till schampot så låter jag flaskorna stå kvar i hyllan eftersom de inte är miljömärkta.

 • Louise Konsumentkoll 10 december 2012, 11:37

  Pernilla: Jepp, och inte blir miljöpåverkan bättre av att man inte får ur allt shampo ur förpackningen.