Den 4:e maj anordnade vi på Konsumentföreningen Stockholm ett seminarium tillsammans med Ax:son Johnsons stiftelse för miljö och utveckling för att åter igen lyfta problemet med att mycket mat slängs i hela livsmedelskedjan. Denna gång var det livsmedelsbranschens tur att lära av varandra och diskutera åtgärder. Nedan följer bilder och videoklipp av föreläsningarna.
[svgallery name=”Maten_som_forsvann”]
Nedan hittar du fler videoklipp på andra talare.
Förpackningars inverkan på matsvinnet – Helén Williams
Vad slängs, varför slängs det och vad kan man göra åt det? – Ole Jorgen Hanssen
Intervju med Ole Jørgen Hanssen
Norgegruppens arbete med matavfall – Halvard Hauer
Erfarenheter ifrån WRAP i Storbritannien – Louise Ungerth
Matbord för 9 miljarder människor – Hur räcker maten? Anders Nordström
From field to fork – Jan Lundqvist
Erfarenheter av fysisk förstörelse av livsmedel på ICA – Madeleine Andersson
Erfarenheter av fysisk förstörelse av livsmedel på Coop – Mikael Robertsson
Erfarenheter av fysisk försörelse av livsmedel på Findus – Inger Larsson
Hur ska vi minska matsvinnet? – Ingrid Strid
Vill du se Powerpoint-presentationerna som användes så kan du hitta dem här på Axtalk, en mycket trevlig och informativ blogg av Ax:son Johnsons stiftelse för miljö och utveckling
Comments on this entry are closed.
Mycket bra, Louise, att ni tar tag i detta högaktuella ämne! Lysande arbete ni gör med att hela tiden driva viktiga frågor vad det gäller mat och miljö! Ni inspirerar och sporrar (inte bara mig, får jag hoppas)!
Nej Minna! Det är nog fler än du som inspireras till att jobba med matfrågor tack vare Louise!Härligt!