≡ Menu

Seminariet ”Myter om maten” i Almedalen – fullsatt!

Tack duktiga paneldeltagare och publik för många bra inlägg under vårt seminarium om ”Myter om maten” idag.  Det blev totalt fullsatt. Roligt!

Alla medverkanden var överens om att vi inte behöver känna någon oro över att maten är farlig, men däremot lyfte flera i publiken upp att man ofta känner sig lurade av tillverkarna. Dels genom otydlig märkning, svårläst text, kött som ”mörats” med insprutat saltlake, livsmedel som försöker påskina att de är äkta och naturliga och ”efter gammalt recept”, men som inte är det, etcetera.

Snabba frågor till några av talarna

Själv är jag inte riktigt nöjd med min egen prestation. Jag tycker att jag som moderator kunde ha satt mer press på Margareta Thorngren från Scan och Magnus Nelin på Coop med tuffare frågor, men det får bli någon annan gång. Bland annat kunde jag ha frågat varför  man har väntat så länge med att klart och tydligt deklarerar vilken slags skinka vi köper. Är den i hopfogad av småbitar eller är den från en hel muskel? I höst kommer vi äntligen att få raka besked om det på förpackningen. Bra!

Här är ett klipp som TV4 Malmö gjort om seminariet. Kul att vi syns och märks. Som svar på Affis kommentar så kan jag visa att vi idag uppmärksammas lite.

Comments on this entry are closed.

  • Affi 09 juli 2010, 17:25

    Heja, vad kul att ni syntes! Grattis! Och vad roligt att det blev fullt och debatt!
    Det är alltid lätt att tycka att man kunde gjort si och så, men fömodligen gjorde man sitt bästa just då och det brukar vara alldeles tillräckligt bra! Du kan precis som du skriver trycka på mer och tuffare en annan gång om det är det som behövs.