≡ Menu

Skinpack- en svårforcerad köttförpackning

– Det måste ha blivit något fel. Jag får inte ut köttet ur förpackningen sa Ulf irriterat i går. Han hade köpt två Änglamarksbiffar att lägga på grillen och förskte slita dem ur förpackningen, men de sattt fast. Tur han har mig.

– Skinpack sa jag beskäftigt. Mycket bra mörningsmetod, tusen gånger bättre än det kött som är packat i i syrgas, så kallad skyddande atmosfär, där mörningen stannar av helt efter det att köttet kommit i förpackningen. Men det krävs information. Och hur jag än letade på den gröna köttförpackningen hittade jag ingen.

Det är nämligen så att köttskivorna förses med en tunn plastfilm och sedan sugs luften ur så det blir vacuum. Därefter förpackas skivorna i en vanlig förpackning. Det är nog inte bara Ulf som har stått och slitit i köttbitarna utan att se att det ligger plast över som man måste forcera, lämpligen med ett vasst föremål, typ kniv.

Coop, se nu till att tydligt berätta om hur man får köttet ur förpackningen så att inte skinpackmetoden hamnar i vanrykte! Det är den alldeles för bra för.

Comments on this entry are closed.

  • Affi 10 juli 2012, 16:27

    Bra rutet, varför förstöra något så bra!

  • Gustav Erikson 19 juli 2012, 8:34

    Jag tycket mycket det du skriver är bra men vart mänskligheten är på väg när vi måste ha en märkning för att öppna en vakuumförpackad produkt?

  • Louise Konsumentkoll 19 juli 2012, 9:23

    Gustav: Håller i princip med dig. Men den här förpackningen är ny för konsumenterna, den tunna plasten som ligger som klistrad på köttskivorna är i dåligt ljus väldigt svår att se och folk är inte vana vid ”dubbelförpackningen” än. Tycker så här i början att man bör informera dels den nya förpackningsmetoden, dels faktiskt om varför man har dubbelförpackningen eftersom många nog kan irriterar sig på som de tycker onödigt mycket förpackningsmaterial. Skinpack mörar ju köttet alldeles förträffligt och förlänger hållbarheten utan att behöva använda den vanliga köttgasen som stoppar upp mörningen. Håller du med- lite i alla fall…?