≡ Menu

Skönhet och rynkor

EucerinI veckan talade jag  på ett utmärkt seminarium om kosmetika. ”Den säkra skönheten ” ordnat av Marie Lodén på Eviderm. Lärde mig massor.

Jisses vad det forskas på olika ingredienser som ska förhindra hudens åldrande, rynkor framför allt. Och jisses vad det fixas med injektioner, laserbehandlingar och allt vad det är.

Inte alla, men väldigt många kvinnor och kanske män i min ålder har väl stått framför spegeln någon gång och nypt sig vid örsnibbarna. Plötsligt uppenbarar sig ett ganska slätt och rynkfritt ansikte. Jag fattar faktiskt varför människor gör ansiktslyft.

Hur vore det om någon påhittig person uppfann nästan osynliga pyttesmå klädnypor eller tuffa örhängen som nyper till och stramar åt skinnet på kinderna? Det skulle ju göra susen. Kan vi bli snyggare utan skära, injicera eller kleta på oss en massa krämer med mängder av jox i och med diskutabel effekt vore det ju bingo för oss konsumenter. Men knappast någon hit för kosmetikaföretagen. Troligen skulle den samlade industrin snabbt som ögat köpa upp uppfinningen, betala miljarder och lägga den i malpåse. Eller hur?