Släng inte kläderna!

av Louise Konsumentkoll den 07 oktober 2010

”Hjälp ett barn – skänk dina gamla jeans”

Jenastofflor

Kreativ användning at gamla jeans

Barnklädesföretaget Name it tar hand om gamla barnjeans och ser till att kommer fattiga barn i Östeuropa till del. Se nedan. Så klokt.

Och vilket bra initiativ av Barkabys Outlet att ge 200:- för varje gammal jacka när man köper en ny. Jackorna skickas sedan till Stadsmissionen, till hemlösa som går en kall vinter till mötes.

Men bäst skulle varit om kläd- och textilföretag  ansvarade för att alla kläder, dukar och linne de säljer återanvänds eller återvinns på ett eller annat sätt. Kläder och textil är enormt miljöbelastande. Så släng inga kläder. Ge dem till Myrorna, Emmaus, Name it eller någon annan, som ser till att de får ett långt liv. Eller byt med vänner och bekanta.

Saxat ur Dagens Handel

”Har du ett par gamla barnjeans liggande? Släng dem inte. Klädföretaget Name it tar från och med idag emot dina gamla barnjeans, som ett annat barn istället kan få glädje av.

Hos Name it, som tillhör den danska modekoncernen Bestseller, kan du från och med den 2 september och hela månaden ut lämna in dina gamla barnjeans, som ett annat barn istället kan få glädje av.

Name it fördubblar i sin tur antalet insamlade jeans med nya jeans. Sedan skickas samtliga jeans till organisationen SAM-hjälp, som hjälper fattiga barn i Östeuropa.
SAM-hjälp är en humanitär hjälporganisation som stöttar bland annat, barnhem, sjukhus, och sociala projekt, samt många andra projekt i Östeuropa. SAM-hjälp har egna chaufförer som gratis fraktar alla kläder direkt till de behövande barnen.”

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: