Släng inte maten – ge den till dem som behöver

av Louise Konsumentkoll den 02 september 2010

I dag åker min kollega Anna Carlsson till Sveriges Lantbruksuniversitet. Där presenterar hon  fyra projektidéer för de duktiga fjärdeårsstudenterna på kursen Agrosystem. Ett projekt handlar om att  förutsättningslöst, med två Coop butiker som bas, undersöka vilka rutiner etc. som skulle behövas för att man på ett enkelt sätt kan hämta mat som annars skulle kastas. För att sedan distribueras till ideella organisationer som Frälsningsarmen med fler utan att livsmedelssäkerheten äventyras. För- och nackdelar, ekonomiska Allwinhinder, varumärkesfrågor och lagstiftningsfrågor ska studenterna bland annat grotta sig ner i. I projektet samverkar vi med företaget Allwin, och Coop förstås.

Hoppas studenterna nappar! Det är ett bra och nyskapande projekt. Precis som SLU-projektet ”Maten som försvann” från i våras.

{ 1 kommentar… läs det nedan ellerlägg till en }

Affi september 4, 2010 kl. 7:32

Bra, om de nappar ska det bli spännande att få ta del av deras tankar och reflektioner samt även en del resultat omkring frågan. I dag har vi närproducerad marknad i Reftele, ca 30 marknadsknallar kommer till ett samhälle på ca 3000 invånare, nu hoppas vi på folket i bygden som besökare.

Svara

Lämna en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: