≡ Menu

Snygga förpackningar

Har just hittat ”Matblogg- äventyr i matens värld” som är riktigt läsvärd. I dag finns ett inlägg med exempel på tio snygga livsmedelsförpackningar de har hittat i Sverige och andra länder.  Håller helt med Christopher och de andra, att ovanliga, skojiga och snygga förpackningar gör det väldigt mycket roligare att handla mat.

 Ty Nant PET flaskorJag har ju efterlyst exempel på spektakulära flaskor med buteljerat vatten. Här har vi ett exempel där designern har ”vridit till det”. Hittade flaskorna på en livsmedelsmässa i Paris för något år sedan.

Det är intressant att följa utvecklingen på flaskvattenfronten, trots att vi ställer oss frågande till att försäljningen av buteljerat vatten har ökat starkt. Vattnet ur kranen på de flesta ställen i Sverige är ju gott, lättillgängligt, billigt och av en kvalitet som människor skulle skatta sig lyckliga över i många delar av världen.

Fast på senare tid har ju flera svenskar ställt sig samma fråga, så försäljningen buteljerat vatten har sjunkit ordentligt, med 13 – 15 procent sisådär, sedan 2007. 

Comments on this entry are closed.

 • Birgitta Henriksson 03 augusti 2009, 12:29

  Att köpa vatten på flaska är ett otyg. Vi har världens absolut finaste vatten i våra kranar, och så går folk och kånkar och bär på vatten som inte ens är lika nyttigt som vårt kranvatten.

  Vi måste informera om detta rejält. Om de lastbilar som kör vatten helt enkelt stannade hemma så sparas ju dessutom miljön.

 • Christopher Anderton 03 augusti 2009, 14:09

  Birgitta. Inom Sveriges gränser håller jag med dig. Men i utlandet så är det en annan sak.

  • Louise Konsumentkoll 03 augusti 2009, 19:28

   Christopher,
   Håller med dig till en del. Men vattnet i t ex Frankrike har blivit väldigt mycket godare mot för 15 år sedan. Det smakar mycket mindre klor än förr, åtminstone i närheten av Nice. Det är inte alls så tokigt.

   Förr vågade man ju inte dricka vattnet när man var utomlands. I Grekland till exempel. Men i dag går det mycket bra att göra på många ställen, utan risk för magsjuka. Fast ofta smakar det eländigt, precis som du säger.

   I Inden, ”magsjukans förlovade land”, finns det numera sterliserat vatten på många medelklasshotell som går att dricka direkt ur kranen. Inte gott, men OK ur bakteriesynpunkt.

Nästa inlägg:

Tidigare inlägg: