≡ Menu

Stor varning för bluffande spelföretag!

pengarÅååå vad pinsamt. Jag har slarvat, min vana otrogen. Har råskällt i dag på Svenska spel i ett blogginlägg, utan att ha fog. Har raderat inlägget. Jag har gått på en bluff. Hör här:

 Av pur nyfikenhet klickade jag på en annons i går där man kunde få fyra kaffepaket om man svarade på några frågor. Tänkte kolla marknadsföringen. Men hej vad jag bedrog mig. Klicket ledde vidare till frågor och erbjudanden om allt från kosttillskott till rakhyvlar. Klickade bort eländet efter några minuter, men under tiden hade jag uppgett mitt telefonnummer för att komma vidare. Det skulle jag inte ha gjort, förstås. Har aldrig blivit uppringd av telefonförsäljare tidigare, men nu började det ringa.

”Eurojackpot” till exempel. En blid röst ska sälja på mig lotter. I stället för 1 100 kronor behöver jag bara betala 499 kronor i månaden för 45 rader, provperiod om tre månader, extraerbjudande bara för mig, bara trycka och spela, ger ökad vinstchans på 4 500 procent, i potten 90 – 900 miljoner, garanterad åtta vinster per månad och jackpott just nu på 241 miljoner kronor, ett statligt lotteri, överskottet går till välgörenhet…

Efter denna ohejdbara och intressanta svada tackade jag nej. Hon försöker prångla på mig lotterna ändå, och så plötsligt sänker hon priset och jag ska få 200 kronors rabatt. 

Måste ha missuppfattat tänker jag, det kan ju ändå inte vara Svenska spel som lockar folk att göra av med pengar på detta sätt. Kan bara inte vara sant. Måste vara ett spelbolag med hemvist på Malta eller Kapstaden som marknadsför sig med ojusta metoder och bondfångarknep.  Men jodå. Det är sant. Tror jag. Eurojackpot finns ju på Svenska spels sajt. Svinarg skickar jag mitt blogginlägg till Svenska spel och ber dem förklara sig.

Men hej vad jag har bedragit mig. 

Presschefen ringer upp mig. Jag är grundlurad.

Företaget som ringt mig säljer så kallade ”skuggspel” och fångar in spelprenumeranter genom att bland annat inbilla dem att de är Svenska spel som väl låter mer betryggande.

Fy farao.  Hatar företag som luras. 

Konsumentverket, lotteriinspektionen, åklagare, polisen, rättsväsendet. Gör något! Så här kan man väl inte få uppföra sig? Även om företagen huserar på Malta?

Här är ett reportage från SVT rapport om blufföretagen.

 

 

 

Comments on this entry are closed.