≡ Menu

Sur på företaget Innocent – vilseleder!

20140717_111047”Hello, we are Innocent… deklarerar den hypade juice- och smoothietillverkaren som har kul marknadsföring och vettiga produkter. Och som berömmer sig rejält av att ”göra gott”för både hälsa och samhälle.

Men Innocent är inte alls så oskyldiga utan riktigt luriga enligt min mening.

Som en del i vår nya rapport om marknadsföring av livsmedel till barn granskar vi även alla nya fruktmoser och smoothies som har dykt upp på marknaden de senaste åren. Så också Innocent.

Strawberries, blackberries and rasberries deklareras klart och tydligt på framsidan på Innocents förpackningar.20140717_111058 Att det mesta är äpple, apelsin, banan och druvor i smothien och endast 3/4 av en jordgubbe, 2 björnbär och 1 hallon förväntar jag mig inte.

Blir överraskad. Blir sur. Blir besviken. Anmäler i dag Innocent till Livsmedelsverket för vilseledande marknadsföring.

Jag kan till nöds fördra att det är bilder på bären om det nu är bär som juicen smakar mest av. Men då måste det stå klart och tydligt på framsidan att drycken också  innehåller äpple, apelsin, banan och druvor. Det ska man inte behöva läsa i liten text på baksidan.

Kasst Innocent!

21/7: I dag skriver DN om vår anmälan. Sorry Innocent UK som DN har talat med. Det räcker inte med att produkten smakar bär som ni påstår för att förpackningen ska vara okej. I alla fall inte i Sverige. I så fall ska det stå ”smak av” och bilder på bären.