≡ Menu

Sur på OLW

Här om dagen var jag hungrig som bara tusan och köpte en påse med nötter och bär i Pressbyrån. Gott och ganska nyttigt tänkte jag. Och nötterna passade också in i min hastigt påkomna GI diet för att gå ner ett kilo eller två efter alla sommardrinkar på verandan.

När jag stjälpte ut innehållet i handen såg jag nästan bara nötter, knappt några bär. Kollade ingrediensförteckningen :  jordnötter (50 %), cashewnötter (20 %), torkad bärmix 30% (socker!!!, ananas (26%), tranbär (16%), blåbär (15%). Räknar till sex jordnötter och nio fruktbitar på förpackningen. Bilden stämmer inte på något sätt med innehållet.

Så sur jag blir. Kan OLW inte hålla sig för god för att vilseleda oss på det simplaste sätt.

För övrigt: 23 kronor för en påse nötmix om 70 gram. Det gör 328 kronor kilot. Och  570 kilokalorier per 100 gram, långt mer än lösgodis…

Fast köpte man tre påsar blev det väsentligt mycket billigare per påse. Men varför ska jag köpa tre när jag behöver en…retar mig på alla ”multipriser”.

24 aug PS: Jag fick hjälp att räkna ut sockerinnehållet, det är  15,8 g sockerarter per 100 Gram. Det ger 10,5 g per 70 gramspåse.  Jag tillhör inte dem som tycker att socker är ett gift, men begriper inte varför man ska tillsätta socker. Nötmixen ska ju vara ett extra nyttigt mellanmål och ananasen i sig är ju söt…

Comments on this entry are closed.

 • Pernilla 24 augusti 2011, 14:10

  Om du skulle bli sur på alla som försöker lura dig finge du gå runt och sura för jämnan. Det räcker väl med att titta på den minimala påsen och priset för att inse att här är en produkt med högt kilopris? Och man kan ju läsa på förpackningen att produkten innehåller socker. Köp rena nötter istället så slipper du sockret!

  Sen är ju OLW inte precis ett företag som utger sig för att sälja hälsoprodukter… De har mycket gott som kan tillåtas sätta guldkant på nån kväll ibland, men vill jag ha mellanmål söker jag produkter på helt andra hyllor.

  • Louise Konsumentkoll 30 augusti 2011, 9:41

   Pernilla: Jag är godtrogen. Jag tror inte att alla förtatag alltid försöker luras. Jag tror att de flesta, men verkligen inte alla, försöker göra ett gott jobb. Det är väl därför jag blir så himla arg när jag känner mig lurad.

 • Marcus Thollin 26 augusti 2011, 12:18

  Hej Louise!

  Tack för dina synpunkter. Vi på OLW uppskattar alltid den hjälp vi får för att kunna förbättra våra produkter. Vi vill alltid att våra konsumenter ska känna sig trygga och säkra med våra snacks och nötter och därför är vi alltid noga med att berätta tydligt på varje förpackning om produktinnehåll, näringsinnehåll och rekommenderade portionsstorlekar.

  Denna nötmix har funnits på marknaden sedan 2007 och vi har inte tidigare fått reaktioner på att bilden på förpackningen inte visar innehållet på ett bra sätt.

  Vi vill att bilden ska illustrera de bär och nötter som finns i påsen. På baksidan redovisar vi också hur mixen är sammansatt. Vi uppskattar dina synpunkter och kommer att se över om och på vilket sätt vi kan förtydliga produkten så att inte fler känner som du.

  Bästa hälsningar

  Marcus Thollin, Marknadsdirektör OLW

  • Louise Konsumentkoll 26 augusti 2011, 13:08

   Marcus, OLW: Tack för svar. Det låter bra!

 • Men vad fan 29 augusti 2011, 20:00

  Det är bara idioter som köper skiten, och ni får ta mig fan skylla er själva som valt att födas med idiotgener!