≡ Menu

Svårt att få bort etiketter. Skärp er!

Kan man åka till månen kan man väl för fanken fixa ett lim så det går lätt att ta väck etiketter från glas och glasburkar, flaskor med mera.

20151115_155608_resizedHar kämpat länge med att få bort etiketter med streckkod från glas inköpta på IKEA. Gick äntligen bort med aceton som någon tipsade om på nätet. Tänkte i min enfald att sillburkarna som jag återanvänder till sylt, chutney med mera kunde bli fria från sina etiketter med samma metod, men nej. De sitter som berget. Fick tips på nätet om matolja och dränkte en burk i det, men nej. Blir galen.

Tillverkare: FIXA problemet!!!Abbas (2)

Och kom inte med att jag ska stå med hårtork och värma etiketterna som någon föreslog, det gitter jag bara inte.

 

Comments on this entry are closed.

  • Madeleine 16 november 2015, 8:05

    In i micron nån minut brukar funka.

  • HelenaI 16 november 2015, 15:28

    Bra att du tog upp det ! Jag har oxå provat det mesta. Vill man återanvända så vore det bra om det fanns ett Enkelt sätt Utan kemikalier ! Det värsta är att det verkar vara de snyggaste burkarna som är mest omöjliga ( en väldigt personlig anmärkning ) !! Jag hoppas du får ett svar från tillverkarna !

  • Emma 20 november 2015, 15:56

    Jag är också intresserad av att veta vad klistret innehåller, fthalater tex? Det finns ju också en risk att små rester av limmet råkar hamna innuti burken vid diskning och sedan vidare in i tex sylten.