≡ Menu

Svenskt kött i Coops rätter – Bravo!

EnportionCoops frysta enportionsrätter ska bara innehålla svenskt kött framöver. Men så bra. Inte för att jag misstror allt kött från andra länder, men för att jag gillar att vi har kvar bönder på den svenska  landsbygden. Då måste någon köpa vad de producerar.

Och jag gillar att Coop använder svenskt kött för att svenska djur för det mesta har det bättre än djur i andra länder, är friskare och dessutom får mindre antibiotika. Heja Coop. Fortsätt så. Och glöm inte också ge bönderna skäligt betalt för råvaran.

Blir rätterna dyrare än konkurrenternas? Vet inte, ska ta reda på det.

Om så är fallet, så får vi faktiskt finna oss i att rätterna kanske kan komma att kosta någon krona mer än de konkurrenter som köper in billigare kött från andra länder. Vi får köpa ändå och faktiskt visa att vi, den stora majoriteten, menar allvar med vad vi säger i alla attitydundersökningar. Att vi månar om arbetstillfällen på landsbygden och djur som har det bra och därför prioriterar svenskt kött.

Comments on this entry are closed.

 • Linda 26 augusti 2013, 16:26

  Någon krona mer än konkurrenternas? Tillåt mig skratta, Coops egna märkesvaror är nu dyrare eller lika dyra som de tidigare ”lyxiga” och dyrare märkesvarorna. De plockas dessutom bort ur sortimentet, så nu har jag som kund inget annat märke att välja på.
  Allt för att finansiera den svindyra utbyggnaden av Domus till Coop X-tra. Hej då, ni har förlorat en familj som spenderar tusentals kr varje år.

 • Louise Konsumentkoll 26 augusti 2013, 18:08

  Linda: Synd.
  Är det några speciella varor du tänker på så får du gärna ge exempel. Var brukade du handla, vilken Coop och vilken stad? Här i Stockholm har vi inga Domus kvar.

 • Affi 27 augusti 2013, 7:10

  Bra, det kan kanske ge ringeffekt hos andra kedjor… Sedan är det kanske dags att vi blir medvetna om hur lite pengar vi lägger på mat…Vill vi ha en levande landsbygd måste vi också vara beredda att betala för det som produceras där.

Nästa inlägg:

Tidigare inlägg: