≡ Menu

Tågklagan

– Tyvärr har vi ett omfattande signalfel mellan Flen och Gnesta. Därför måste tåget omledas över Västerås. Det kommer att innebära minst en timmas försening som ska läggas till den timma som vi redan har förlorat,  säger en något uppgiven men väldigt vänlig konduktör,eller tågvärd eller vad de kan heta nuförtiden.

Jag sitter just nu på tåget Göteborg – Stockholm. Älskar att åka tåg,  och hade tänkt mig att aldrig klaga på tåget. Men omgiven av en massa människor som oavbrutet har varit med om liknade händelser de senaste veckorna så tänker jag om. Jag sällar mig till alla andra som tågklagar.

Och så sänder jag en god och glad tanke till Sveriges Konsumenter som driver ”tågfrågor” tillsammans med Resenärscentrum. Heja dem!

Comments on this entry are closed.

  • Affi 08 december 2010, 20:37

    Tänk jag åkte också tåg härom veckan och när det hade strulat färdigt var jag två timmar försenad till sista bytet. När jag satt där tänkte jag på vad du sa en gång när vi pratade om tåg eller bil, du prisade tågens tider, comfort och att du kunde koppla av eller jobba vilket du ville osv…. Jag tycker om att komma fram i tid och ända till dörren och är ingen älskare av tåg men tycker det är ett ok färdmedel sett ur många synpunkter. Men när jag inte kan ta mig på en dagskonferens till Stockholm utan att behöva ta in på hotell då kör jag hellre bil.