Teff – det nya chia

av Louise Konsumentkoll den 04 april 2016

20160404_130746_resized (2)Undra när teff kommer till Sverige? Det har jag funderat över en tid efter att trendspana på olika nyhetssajter i USA. Där är teff stort. Nu är teff här.

Teff är ett etiopiskt sädesslag som används för att baka injera, den traditionella pannkakan som äts i landet. Teff innehåller ganska mycket järn och är glutenfrittt och har väl mest sålts som mjöl i hälsokostbutiker tidigare, men inte nu längre. Stötte på ”Proteinflingor” med teff som huvudingrediens i en Coopbutik häromveckan och kunde inte låta bli att köpa. Hade en föreställning om att flingorna skulle smaka hö, men de är faktiskt, mot min förmodan, riktigt goda. Möjligen kan det bero på att de är lite söta på grund av tranbär som doppats i ananassirap.

Intressant produktutveckling. 150 kronor kilot för den som undrar. Undra var nästa trendfrö kommer ifrån.

 

{ 0 kommentarer… lägg till en nu }

Lämna en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: