≡ Menu

Tillsats- och märkesapp för Konsument 2.0

482698_10151285977096706_222381050_nHäromdagen lanserade Konsumentföreningen Stockholm två nya appar som underlättar för den vetgiriga konsumenten. En om livsmedelstillsatser och en som förklarar vad alla symboler betyder som man träffar på i butiker.

Tillsatsappen ger dig snabbt information om vad alla E-nummer står för och annat som du som konsument kan tänkas vilja veta . Vi förklarar vad tillsatsen används till, hur den framställs, om den har animaliskt ursprung och om det finns några kända hälsorisker kopplade till den.

Den andra appen- Märkesguiden- hjälper dig att förstå olika märken och loggor. I vissa fall innebär symbolen att produkten kommer från en verksamhet som är kontrollerad av ett oberoende certifieringsorgan, i andra fall är det symboler som tillverkarna själva tagit fram. Med nya märkesappen tar du reda på skillnaden på nolltid. Och det handlar inte bara om symboler på livsmedelsförpackningar utan även på  kylskåp, elektronik, smink, plastförpackningar och mycket annat.

Så utrusta dig med dessa appar och kliv ut i handeln som Konsument 2.0

Apparna finns i App Store och Google Play, sök på ”tillsatsappen” och ”märkesguiden”. För den som saknar smartphone finns Tillsatsappen på KfS webbsida liksom Märkesguiden.

Comments on this entry are closed.

 • Pernilla 07 april 2013, 18:41

  Det var fint att grejerna även finns på nätet! Har bara en stupidphone och inga behov av smartare saker.

 • Lagerstedt 08 april 2013, 8:16

  Jättebra initiativ! Men jag säknade Äkta Varas matmärkning i märkesguiden! Den känns lika viktig som KRAVs märkning tycker jag 🙂
  http://www.aktavara.org/

  • Louise Konsumentkoll 09 april 2013, 19:03

   Lagerstedt: ”Ä” för Äkta vara finns med i appen. Kolla en gång till så hittar du den nog!

 • Lagerstedt 09 april 2013, 19:40

  Fast jag kollade i märkesguiden eftersom jag inte har appen 🙂

  • Louise Konsumentkoll 10 april 2013, 15:12

   Lagerstedt: Okej då förstår jag. Märkesguiden,den tryckta mindre versionen i fickformat(som också finns på vår hemsida) är alls inte lika omfattande som appen som tar med så gott som alla symboler vi har hittat i butiker.

Nästa inlägg:

Tidigare inlägg: