Tomater – så här förlängs säsongen

av Louise Konsumentkoll den 11 februari 2015

Tomat_08Nu börjar det klia i en och annans fingrar att stoppa tomatfrön i de små krukorna.

Jag var i Burma/Myanmar i vintras. Bland annat vid Inle lake där tomaterna frodas på bäddar i sjön. Enorma odlingar. Inte högsäsong för tomater direkt men vi åt tomater ändå. Knappt mogna tomater, grönröda och ganska hårda, men så goda. Här är receptet till tomatsalladen vi åt nästan jämt:

Tunnskivade grönröda tomater, skivad gul lök ( inte mycket), dressing på mortlade jordnötter ( helst osaltade), lite rapsolja eller sesamolja, lime, lite fisksås ( kan uteslutas), färsk koriander. Så himla gott!

Ska börja äta av tomaterna tidigt,tidigt i sommar.

Tack SLU för bilden

{ 0 kommentarer… lägg till en nu }

Lämna en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: