≡ Menu

Total överetablering av apotek

Hur många apotek tål Stockholm? Jag kan knappt gå ett par hundra meter utan att stöta på en skylt för något apotek. Och nu kommer också Boots som ska öppna två apotek till i Stockholms innerstad. Tror jag räknade till tre apotek i Kista galleria så det råden ingen brist i förorterna heller. Överetablering så det skriker om det tycker jag. För alla kedjor har i princip samma utbud. Lite skillnad i layout på förpackningar på shampon och andra egna varumärken, men i övrigt i princip samma utbud och likadana priser.

Själv väljer jag att gå in på vanliga Apoteket eftersom de har snyggaste förpackningarna på tandkräm, bomull etc, i färger som går ton i ton med kaklet i badrummet. Så barnslig är jag.

Men med Boots kanske vi får ett helt annorlunda utbud, och det kan ju alltid vara spännande. Sverige måste vara en luckrativ apoteksmarknad, annars hade väl brittiska Boots aldrig etablerat sig här. Och det är vi som får betala för att apoteken ligger på rad. Inte sant?

Comments on this entry are closed.

 • Lotta Brinck 24 mars 2011, 15:53

  Ja, I Kista finns det mesta av allt. Enda bristen på butiksfronten är väl bra livsmedelsbutiker, men det har jag gnällt om tidigare så det släpper jag.

  Håller med att det är alldeles för många apotek – är vi verkligen så sjuka? Inte behöver kosttillskott i allafall , ena undersökningen efter den andra visar ju att de snarare stjälper än hjälper hälsan.

  Varför inte lyfta över lite pengar, andra resurser och intresse på bra mat! Just nu är jag med om att lanserar ”Linssoppans dag” den 12 april. Vi måste sudda ut linssoppans stämpel som trist, tråkig och fattig mat! Responsen är jättebra och jag hoppas att du hänger på!
  http://lottabrinck.wordpress.com/2011/03/22/linssoppans-dag-den-12-april/

  • Louise Konsumentkoll 25 mars 2011, 10:19

   Hej Lotta,
   Linssoppans dag? Absolut!

 • Pernilla 24 mars 2011, 20:02

  Just detta har vi diskuterat idag på fikarasten, att det har blivit väldigt gott om apotek. I Vällingby där jag bor har vi nu tre normalstora apotek, varav två är Apotek hjärtat. Tidigare fanns ett normalstort apotek (med bra öppettider) och ett pytteapotek i läkarhuset. Det räckte så bra. Nu är det som sagt tre, och snart öppnar Kronans droghandel i Vinsta i samma hus som stans tristaste Coop Forum.

  Att Boots kommer hit välkomnar jag dock! De hade mycket bra grejer i sortimentet på 90-talet när jag åkte till London ganska ofta. Fast det blir väl bara i innerstan förstås.

  • Louise Konsumentkoll 25 mars 2011, 10:22

   Pernilla: Håller med om att det kan bli lite kul med Boots! Vi får väl botanisera butikerna och se om det är något för förorten! I så fall får vi tjata till oss en Boots där också, så får väl något annat rucka på sig.

 • Affi 25 mars 2011, 7:21

  Ja ni, här på landet är vi glada för att vi har fått behålla vårt enda apotek med det utbud de behagar ge oss oavsett om det passar till kaklet i badrummet eller ej!
  Såg att Louise var igång på TVn igår och pratade om förpackningar, som alltid gör hon ett bra jobb!

 • Louise Konsumentkoll 25 mars 2011, 10:26

  Olika falla ödets lotter…Och tack för beröm. Det blev ett kul inslag i Plus, och det var kul att spela in. Och lite roligt klippt. Trodde de skulle klippa bort min grimasch i början, det var verkligen inte meningen att den skulle med… Fast skoj blev det!

 • Helena I 26 mars 2011, 11:34

  Vi har två apotek i Tumba Centrum, jag undrar om det kan vara lönsamt?
  En annan sak, nu får man skaffa en större plånbok till alla bonuskort för de olika Apoteken! Om man orkar….