≡ Menu

Trendig? Jag! Om tomatsås med mera

Ja jisses… i mogen ålder har jag blivit supertrendig. Och i dag gör jag allt rätt. Mer av nöden, men ändå.

Ska koka litervis med tomatsås. Ulfs miljoner tomatplantor längs husväggar och i växthus har ynglat av sig. I år med. Fem fulla brickor av gröna tomater har legat på vänt i matsalen. Där finns nu röda tomater och en svärm fruktflugor.

Dags att rycka ut. Ta fram största grytan. Klyfta tomaterna, häva i vitt vin, lite vitlök,  socker och koka, koka, koka i några timmar. Odla är trendigt. Långkok är trendigt. Medan grytan puttrar ska jag lägga in några plåtar knäckebröd i ugnen. Sen ska jag åka till Myrorna med massa pryttlar jag inte behöver, för återbruk. Jag är heltrendig.

Kom just på att detta inlägg också är supertrendigt. Att skryta med hur huslig man är och lägga upp tjusiga bilder på bloggar, twitter eller Instagram av ens alster. Fast Instagram kan jag inte, inte twitter heller. Lite otrendig alltså.

Comments on this entry are closed.

 • Affi 28 oktober 2012, 17:43

  Vad det gäller odlande och eget kok är jag lyckligt otrendig, det pysslade jag med när ungarna var små så det räckte. Återbruk av grejer fixar jag då o då, däremot är jag dålig på shopping överhuvudtaget oavsett om det är nytt eller gammalt. Facebook o twitter fixar jag galant men instagram har jag inte förstått nyttan med ännu……

  • Louise Konsumentkoll 28 oktober 2012, 18:31

   Affi: Med Instagram ska man skicka alla coola bilder på allt kul man upplever till sina vänner. Ju fler desto bättre. Om jag har förstått rätt.

 • Laura 28 oktober 2012, 17:51

  Du är supercool. Jag är en stolt systerdotter och även din blogg ligger nu bland favoriterna.

  • Louise Konsumentkoll 28 oktober 2012, 18:33

   Laura: Jipee!

 • Helena I 29 oktober 2012, 18:27

  Du ÄR trendig, man blir lite trött av att du är så duktig men samtidigt glad att alla era tomater blir till bra mat!

  • Louise Konsumentkoll 30 oktober 2012, 17:45

   Helena och Affi: Javisst är jag duktig! Men…Ulf odlar tomaterna. Jag jagar fruktflugor och klyftar, lägger i gryta, går därifrån i några timmar, slevar upp i burkar, och fryser in.Under tiden tomaterna kokar så latar jag mig, läser en bok eller sover. Duktig? Jag?

 • Affi 30 oktober 2012, 15:12

  Instämmer med Helena I, trött var ordet!