≡ Menu

Tuggummit Vigo- vilket ståhej!

Flera tusen personer har läst mitt blogg om tuggummit Vigo. ”Den dummaste  mest korkade produkten någonsin” skrev jag i ett inlägg. Det  citerades av TT och  fick enormt gensvar både i Sverige och på Fox channel i USA. Och min kollega Adam satt både i TV soffor och radiohus och pratade Vigos reklam eftersom jag själv låg och solade på en grekisk strand när ståhejet bröt ut. 

Sex personer anmälde reklamen till Konsumentverket. Nu läser jag i tidningen Dalademokraten att Konsumentverket har kritiserat reklamen och bett företaget att tona ner sig. Så bra.

Mindre bra är att Eva Fernvall, varumärkesdirektör på Apoteket som säljer tuggummit uttalar sig så här i tidningen om marknadsföringen:

– Det är ett reklamtrick av tillverkaren, men vi testar och ser. Det kan locka till oss kunder som vi annars inte skulle få, säger Eva Fernvall, och så tillägger hon att Apoteket inte ska vara moralens väktare.

Så himla pinsamt uttalande av Eva Fernvall. Hoppas att det är ett felcitat.  Apoteket, som ligger skyhögt i trovärdighet, ska väl inte sälja produkter som marknadsförs med vilseledande påståenden! Tyvärr är det nog inte den enda produkten på deras hyllor där sådant sker. När jag får tid ska jag bland annat granska deras bantningspreparat….

PS Fick just Konsumentverkets brev till Anthula Healthcare där KO talar om att marknadsföringen är vilseledande.Det kan du läsa här: Tillsynsbrev vigo pdf.

Comments on this entry are closed.

  • Affi 25 augusti 2011, 7:14

    Oj vilken bekräftelse för dig, härligt! Gå du på apotektet!

Nästa inlägg:

Tidigare inlägg: