Två frågor som har dykt upp på vårt dilemma om det bruna köttet, dvs som kött som har förpackats i annorlunda atmosfär än det gängse i Sverige.
- Hur mycket längre är hållbarheten på det köttet?
- Är allt kött i butiksdiskarna förpackat med syrgas?
På förpackningen ska det anges om köttet är förpackat med syrgas (skyddande atmosfär). Oftast hittar du det på förpackningar med skivat kött eller färs. Fläskfilé och annat helt kött brukar vacuumförpackas, dvs utan luft eller gas. Då ligger plasten tätt inpå köttet. Hängmörat kött har hög status i butikerna. Köttet hängs helt enkelt utan varken syrgas eller vaccum. Det säljs oftast över disk.
Svensk Köttinformation kan du läsa om vad som händer under mörningsprocessen och hur du förvarar kött bäst hemma. Vill du veta mer om gasen och dess funktioner så kan du läsa mer här på AGAs sida.
Se videon så får du svar på hur långhållbarhet det är på köttet.
Comments on this entry are closed.
Hur lång marginal har man när man sätter bäst före datum? Är det samma intervall i Norge?
Hej Louise!
Äntligen börjar det röra sig kött-debatten/ köttutbudet! Tjat från min och andras sida har tydligen lönat sig.
Lycka till nu med flytten och hoppas allt går bra.
Gunilla S