≡ Menu

Ur form? Ny vinkel på kosttillskott

20150309140828261_0001UR FORM?

Gråter lättare, orkeslös, minskad sexfunktion, nedsatt immunsystem, dålig kvalitet på hår, hud och naglar, nedstämd, mentalt trött,. sötsugen, vattenkasting???????????

Annonsen för kosttillskott mot ”östrogendominans och muffinsmage”   kanske blev för tjatig tillslut. Den fanns i var och varannan tidning. Dags att byta strategi tänker väl företaget. Vad kan vi hitta på nu då för att öka försäljningen kosttillskotten ”more man” och ”more woman”. Vi kör med ”Ur form?”! Det är nog många som känner sig ur form frampå vårvintern. Den tar vi!

Hej och hå. Det blev en ny annons för samma piller vars marknadsföring vi anmälde till Konsumentverket för några veckor sedan. Pillren  innehåller sammetsböna, muira puama, vitamin B, zink, panotensyra, krom, brännässla och svartpeppar.

Eftersom företaget har petat i zink, krom Vitamin B 5 och B 6 i örtblandningen kan de använda sig av EUs godkända hälsopåståenden i annonsen om vad dessa mineraler och vitaminer har för funktion i kroppen. Vips låter det som om ”more woman” och ”more man” verkligen kan lösa ens orkeslöshet, taskiga immunsystem, eländiga hår och mentala trötthet. För att inte tala om sötsuget och problemen med att kissa. Hör bara:

  • Sammetsböna, Muirapuama och vitamin B6 bidrar till att reglera hormonaktiviteten och minska trötthet och utmattning.
  • Sammetsböna och Muirapuama främjar den sexuella funktionen.
  • Zink och Sammetsböna bidrar till att bibehålla normala testosteronnivåer i blodet.
  • Brännässla bidrar till urinvägarnas normala funktion och Maria tistel till leverns normala funktion.
  • Krom bidrar till normal omsättning av fett, kolhydrater och protein samt att bibehålla normala blodsockernivåer.
  • Pantotensyra bidrar till normal syntes och omsättning av steroidhormoner, vitamin D och vissa neurotransmittorer samt minska trötthet och utmattning.

Nu är det hög tid att Konsumentverket och Livsmedelsverket ägnar sig åt de här båda annonserna. Medan vissa företag försöker hålla sig till reglerna för vad som är tillåtet att påstå och ej när det gäller hur livsmedel och kosttillskott påverkar hälsan så kör andra på utan att något händer. Det är faktiskt otillständigt.

Jag anmäler, igen.

 

.