≡ Menu

Uselt, Konsum Värmland!

KorvI går rotade jag i ämnet felmärkta charkprodukter. Marie Olsson på JM Chark ringde tillbaka på eftermiddagen och bekräftade min farhåga, att  flyttas förpackningsdatumet fram blir också ”bäst före datum” automatiskt framflyttad.

I dag följer Ekot upp med rapport om Konsum Värmland usla kontroll av charkprodukter.Så himla dåligt!  Jag skäms. Konsumentkooperationen ska stå för ordning och reda, pålitlighet och trygghet, och så gör vi inte det. En tuva kan stjälpa stora lass. Sådant här får bara inte hända.

Konsum Värmlands korvar finns på Coop i Stockholm. Jag var glad när Coop slöt avtal med Konsum Värmlands charkfabrik för något år sedan. De är ett litet företag med rykte om sig att ha jättegoda och fina produkter. Och det är roligt när det inte är bara Scan och Atrias produkter som ligger i Coops charkdiskar. Och så kommer det här.

Jag är grymt besviken.

Comments on this entry are closed.

 • Gutaf Andersson 28 april 2009, 19:56

  Det är en spännande debatt det här med felmärkt bäst före datum, kontra att inte slänga mat som bäst före datum har gått ut på. En numera bortgången livsmedelhandlare (han blev 88 år)som var en god vän till mina föräldrar,berättade hur framgångsreceptet som handlare var.
  1. Minimalt svinn.
  2. Detta uppnås med att ha en manuell charkdisk.
  3. Låt familjen äta det som inte är 110% tryggt att sälja.
  Jag tror att detta gäller även nu.
  Mvh Gustaf

  • louisekonsumentkoll 29 april 2009, 6:38

   Hej Gustaf,
   Du har säkert rätt. Vad jag förstår är manuell charkdisk i de flesta fall olönsamt idag, utom om man inte som fler och fler handlare gör i dag lagar mat av livsmedel vars bäst- före dag börjar närma sig och säljer som ”takeaway”. En kreativ kock kan hitta på mängder av gott, men det förutsätter ett kök, och det är det få butiker som har.