Vad är det för fel på Mamma Scans köttbullar?

av Louise Konsumentkoll den 22 mars 2010

Läste en väldigt konstig artikel i DN förra veckan, ”Kunskapen om mat brister”. Företaget Middagsfrid har låtit göra en undersökning som bland annat visar att hälften av svenska befolkningen inte rubricerar Falukorv som ett halvfabrikat, och ganska många tycker inte heller att tortellini är ett halvfabrikat. Därför är kunskapen om mat dålig menar DN.

Jag ska tala om att innan jag började på det här jobbet så visste inte heller jag rakt av vad halvfabrikat var. Man kan väl vara bra på mat ändå – eller?

Hyggliga Kicki Theander, VD för Middagsfrid, skickar mig hela undersökningen. Och på Middagsfrids hemsida hittar jag kommentarer till undersökningen. Bland annat står det att företaget Middagsfrid svartlistar halvfabrikat. Det får de gärna göra. De säljer mat och har hittat sin nisch. Och tycker väl inte det är kul att peta i färdiglagade köttbullar i kassarna hem till barnfamiljerna. Barnfamiljerna ska trilla sina egna köttbullar om jag förstår affärsidén rätt.

Mamma Scans köttbullar finns på den svarta listan. Jag tycker de är goda. Helst att äta kalla direkt ur förpackningen i kylskåpet. Fast bäst är Felix delikatessköttbullar. Jag tycker helt enkelt inte att det är fel på färdiglagade köttbullar.

Är jag en dålig människa som gillar färdiglagade köttbullar? Ibland får man nästan det intrycket som livsmedelsdebatten förs. Allt ska ju alltid ”lagas från grunden” i dag. Jag förstår inte riktigt varför om halvfabrikaten smakar gott och spar tid. Som Felix små frysta delikatessköttbullar. Kötthalten (66 %) kunde dock vara högre för det priset, 96 kr kilot på Konsum Nära. Ocker!

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: