≡ Menu

Vad orsakar mest frätskador? Min flädersaft?

Läser i dag i SvD att juice, vitaminvatten och många andra drycker är ännu värre än  Coco Cola att orsaka frätskador på tänderna. I morgon ska SvD avslöja vilken dryck som är den riktiga värstingen. Hela 34 procent av den tanden ska bli blir anfrätt om den ligger i drycken i tio dagar, mot till exempel 10 procent för Coca Cola och något mer för grapefruktjuice till exempel.

Månne är det min flädersaft som är värstingen? Vi häver i sur citronsyra och massa citronskivor när vi gör saften. Nu dricker vi ju inte flädesaft varje dag precis, så det är ingen fara, men ändå…Den borde vinna!

Lärde mig av SvD artikeln att man inte  ska borsta tänderna på en timma efter att man druckit något surt, som apelsinjuice till exempel. Tvärt emot vad jag trodde. Kul att lära nytt!

 

Comments on this entry are closed.

  • Affi 10 oktober 2012, 13:43

    Hej du, det hade jag redan lärt mig tidigare! Tänk att jag visste något som inte du hade koll på i denna världen…..Kul!