≡ Menu

Varför så svåra att öppna?

När TV-programmet Plus listade de sämsta förpackningarna för ett tag sedan så fick de gjutna plastförpackningarna för elektronik flest röster. Det är hopplöst svårt att få ut sin produkt utan en arsenal av verktyg. Här blir jag intervjuad av Plus för att ge svar på varför det ska vara så svårt öppna en del prylar.

Comments on this entry are closed.

 • Affi 12 april 2011, 6:19

  Ja det är inte klokt sedan undrar jag om plasten är miljövänlig också? Men jag som har artros i tummarna har ett elände att öppna skruvlocket på takåsförpackningar. De är inte tillräckligt höga så man får inget grepp när man är klen i tummen.

  • Ulla Persson 12 april 2011, 9:40

   Jag har också artros i tummarna. Har fått en jättebra nötknäckare av min kusin. Den är inköpt på Nordiska museet. Den har trähandtag och passar exakt till takåsförpakcningarnas knepiga skruvlock. Då går det jättelätt att öpna skruvlocken. Lycka till med skruvlocken!

 • Pernilla 12 april 2011, 21:12

  Jag har ingen artros att skylla på men mycket svaga händer. (Arbetsterapeuten jag gick till för några år sen trodde knappt sina ögon.) Saker som skall vridas upp (skruvkorkar, burklock mm) löste jag förut med en bred gummisnodd. Nu har jag köpt en tunn antiglidmatta (finns på metervara i hjälpmedelsbutiker) och klippt ut en lagom storlek. Till vardags ligger mattan ihopvikt under en låda som annars far fram och tillbaka i kökslådan, men när jag behöver den i köket är den lätt att ta fram. Blir den dammig och tappar ”klibbet” är det bara att tvätta med vatten och låta den rinna av.

  Vad gäller såna där gjutna plastförpackningar är det bara sax som gäller, men man får se upp så man inte skär sig på de vassa kanterna som blir. Filmen ovan har jag inte tittat på. Jag tycker det är tråkigt med blogginlägg eller nyheter som bara bygger på att man skall se en film.

 • Louise Konsumentkoll 13 april 2011, 21:49

  Tack alla för bra tips!
  Pernilla: Du tycker det är tråkigt med blogginlägg med videoklipp. Det står dig verkligen fritt att titta på den eller ej. Men klicka på länken till SVT Plus i inlägget, så får du också en lista på knepiga förpackningar.