Vattentest i Aftonbladet

av Louise Konsumentkoll den 17 februari 2010

Coop X-tra godastAftonbladet har blindtestat kolsyrat vatten! Coop X-tra (5,25/l) vann före trendmärken som San Pellegrino (20 kr/l) och och Evian (18.50/l). Skoj! De kom på sist och näst sist i en test av sju varumärken. Trendiga varumärken förför, men står sig ofta slätt i blindtester.

På andra plats i testet kom helt vanligt kranvatten som körts genom en kolsyremaskin.

Just det. Kvalitén på vårt kranvatten är ypperligt, så varför köpa flaskvatten? Det finns större miljöbovar än vatten på flaska. Men trots det – ca 15 000 lastbilar kör omkring med vattnet på våra vägar varje år.

Är vatten på flaska en onödig lyx? Det får var och en avgöra men frågan bör ställas tycker vi!

Annika Creutzer slår ett slag för kolsyremaskinen i sin krönika. Vi har just köpt en sådan. Jag borde använda den oftare nu när den står där, men den kommer bra till pass när vi får gäster. En droppe hemmagjord flädersaft i flaskan gör susen!

{ 10 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

Gustaf Andersson februari 17, 2010 kl. 22:40

Som sagt, otroligt att det billigaste vattnet kostar mer än mjölk.!

Svara

Louise Konsumentkoll februari 18, 2010 kl. 10:19

Jamenvisst Gustaf, vattenpriset har alltid förundrat mig när man vet vilket jäkla slit det innebär att få fram en liter mjölk. Knäppt är också läskpriset i jämförelse, lite vatten, kolsyra, aromer och färgämnen kostar ofta mycket mer än mjölk.

Svara

Marcus februari 17, 2010 kl. 23:25

Kära Du vems ärendu du äntligen går. ??? God vatten på flaska är lika viktight som god vin. Min appetit försvinner om jag inte ser en SAN PELLEGRINO ELLER EVIAN på border. Har Coop betalat vattentestet eller är det Fredsgatan 12 , (boikottar dem 2 år) sedan dem försökte sälja mig sin AQUA KOMMUNALE, eller skit från Mälaren.

Svara

Louise Konsumentkoll februari 18, 2010 kl. 10:15

Marcus: Här går ingens ärende! Själv dricker jag skitvattnet från Mälaren och är nöjd med det, liksom flera finsmakare i Aftonbladets vattentest!

Svara

Anonym februari 18, 2010 kl. 12:35

Det är faktiskt 7,90/1,5 liter, 5,25 per liter. Fortfarande dyrt för lättsaltat vatten med lite kolsyra i, men billigare än mjölk.

Svara

Minna februari 18, 2010 kl. 21:35

Förstår inte varför folk måste ha bubblor i vattnet? Själv föredrar jag ”skitvattnet från Mälaren” direkt från kranen.

Svara

Gustaf Andersson februari 18, 2010 kl. 22:21

Hej anonym!

Det var som sjutton, går det att hitta vatten på flaska som är flera ören billigare än mjölk! Det var bra information, då slipper man den äckliga mjölksmaken om man vill dricka sej otörstig på billigaste sätt.
Tackar för tippset från Bonden.

Svara

Jan februari 19, 2010 kl. 8:29

Sälja vatten på flaska. Ja, med mördande reklam kan man lura vem som helst att köpa vad som helst. Vilken lysande affär detta måste vara för producenterna.

Svara

Fortfarande anonym februari 19, 2010 kl. 9:23

Hej Gustaf!

Vad jag försökte göra var att lite diskret påpeka en diskrepans mellan artikeln och blogginlägget. Tittar man på bilden ser man ett annat literpris för vattnet än i bloggtexten. Då faller även jämförelsen att det billigaste vattnet är dyrare än mjölk.

Svara

Louise Konsumentkoll februari 19, 2010 kl. 10:45

Tack för uppmärksamheten Anonym. Jag har nu uppdaterat siffrorna i inlägget. Självklart ska det vara 5,25kr/l för Coops vatten som förpackas i 1,5l flaska. Det gör ju att prisskillnaden för vattnet blir ännu mer påtaglig. Hur mycket är ni beredda att betala för ett varumärke?

Svara

Lämna en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: