Vinner jag vadet?

av Louise Konsumentkoll den 20 oktober 2014

1266251765_4755
Vi äter mindre nöt och griskött för första gången på mycket, mycket länge. Konsumtionen av nötkött har minskat med 3,2 procent och grisköttet med 4 procent. Vi äter lite mer lamm men det ökar från en låg nivå.

För ungefär två år sedan slog jag vad med min gode vän Jan Bertoft, generalsekreterare på Sveriges konsumenter  om att vi skulle äta mindre kött inom tre år. Jan höll emot. Han såg inga tecken på det. Det gjorde jag.

Vi slog vad om en brakmiddag på en bättre krog. Vem vinner vadet? Det beror på vad som händer med kycklingkonsumtionen. Det är inte måtta på vad kyckling vi sätter i oss. Vi äter dubbelt så mycket kyckling som för tjugo år sedan, drygt 20 kilo per person och år. Och då räknas spädbarn och gamlingar in så många äter mycket mycket mer.

Jag tror ändå jag kommer att vinna vadet. Eller hur?

{ 2 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

Andreas oktober 24, 2014 kl. 18:47

Jag står för dom 3.2% som nu blivit vegetarian. Skulle inte förvåna mig om köttätare blir sjuka av köttet idag då dem ger antibiotika i förebyggande syfte i fodret eller ger sojafoder till korna. Äter jag soja får jag finnar och blir svullen i kroppen.

Svara

Louise Konsumentkoll oktober 28, 2014 kl. 9:32

Andreas: Tror att det är många som äter mindre kött och charkprodukter helt enkelt samt förstås också personer som går över till helvegetariskt.

Svara

Lämna en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: