≡ Menu

Liten spaning från Colorado, USA

På torsdag tar min gudson examen i Boulder. Därför är jag i Colorado. Kan inte låta bli att ta mig en titt i livsmedelsbutiker. Till exempel tjusiga Clarks market i Aspen. Lite åt Whole Foods hållet.  Här finns MYCKET ”organic” och MYCKET för magen.

T ex Gut shots med probiotiska mjölksyrabakterier. ”Tantalize your taste buds and feed your body, mind and spirit …your body will discover the POWERFUL BENEFITS of this savory, pleasingly tart drink… we believe in the POWER OF SIMPLE, HARDWORKING FOODS. We are here to FERMENT A FOOD REVOLUTION.” Så kan det låta. Drycken är gjord av grönkål, vatten, havssalt och kummin och innehåller 110 miljarder bakterier, L Koreenis, L Brevis, L Hammelsil och L Plantarum för den som är extra bakterieintresesrad. Uräcklig.

Magen är ju i ropet just nu så tänkte att drycken kunde intressera. Förstås finns ingefära och rödbetsjuice i långa banor, för att inte tala om drycken kombucha så långt ögat kan nå.

 Det är svårt att finna vanliga produkter. T ex var syrran och jag sugna på guacamole och helt vanliga nachos, majschips. Fick leta länga. Finns givetvis i tusen olika smaker men antingen är de gjorda av grönkål, syrsor eller annat jox, eller som här av svarta och blå bönor och brunt ris.

Hittade en ganska rolig tandborste. Handtaget är gjort av återvunnet papper och borsten av bioplast, förstås. Många tandkrämer marknadsförs med ”flouride free”, dumt nog.


Spanar vidare.

Comments on this entry are closed.