≡ Menu

Julskinkan ska vara ekologisk och svensk

I Coops serie Ekohjältar får man nu möta bonden Anders Karlsson som berättar hur livet och produktionen ser ut på en ekologisk grisfarm. Spannmål från den egna gården, inga kemiska bekämpningsmedel och grisarna får gå ute på sommarhalvåret, allt enligt KRAVs kriterier.

Kika gärna på filmen innan ni springer iväg och inhandlar årets julskinka. Den ekologiska julskinkan är eftertraktad, så den kan vara slut, om den är det…..köp i alla fall svensk!  Vilket blir lätt om du handlar på Coop – för de säljer inget annat än svensk julskinka! Djurhållningen i Sverige är i toppklass om man jämför med många andra länder, t ex vår granne Danmark.

Läs mer om KRAV-märkt julskinka här.

 

Anna_Lilja_VbDetta blogginlägg är skrivet av Louise Ungerths kollega Anna Lilja, informatör och projektledare i konsument- och miljöfrågor.

Comments on this entry are closed.

  • Marianne Andersson 20 december 2013, 21:40

    Såg idag filmen om värphönsen och den var helt underbar. God Jul.

  • Gunnela 21 december 2013, 17:53

    Min kära kompis Anders Karlsson på Tjulsta. Vi träffades redan på 90-talet i LRF- sammanhang. Så härligt att lyssna på och se grisar som verkligen trivs med livet. Sedan tycker jag det känns så bra att grisarna får vistas på gården från födsel till slakt. Kämpa på Anders