Konsumentkoll i Almedalen

av Louise Konsumentkoll den 05 juli 2011

Yepp. Är i Almedalen i Visby och ränner från seminarium till seminarium. Och minglar på kvällarna, det ska medges.  Det är skoj .

Onsdag morgon pratar jag gröna läkemedel på ett seminarium ordnat av Kronans Droghandel.

Torsdag morgon pratar jag överviktiga barn på ett seminarium ordnat av Apoteket AB. Sedan springer jag av bara tusan för direkt efter har vi själva ett seminarium ”Påklädd eller avklädd- ett möte om våra kläder”. Vi bantar ner vårens medlemsmöte på samma tema till 1 1/2 timma inklusive lunch. Bra föreläsare har vi som vanligt ordnat, forskaren David Palm, Sara Winroth miljöchef på Lindex, Emma Enebog från Myrorna och Åsa Coenraads, riksdagsledamot (M). På Gotlands Museum kl 11.30 – 13.00 om du har vägarna förbi.

Har just varit på ett morgonseminarium om återvinning. Mikael Karlsson, Naturskyddsföreningen, lanserade begreppet ”Rep-avdrag”. Vi har Rut- och Rotavdrag, nu är det dags för Repavdrag.  Till exempel för billigare klackning av skor, reparation av mobiltelefon eller  TV eller skrädda om kläder i stället för att slänga och köpa nytt.

Så att vi återbrukar och inte förbrukar. Låter klokt- inte sant?

Nu drar jag iväg på ett möte om kemikalier och riskvärdering.

{ 3 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

Affi juli 5, 2011 kl. 10:43

RIT-avdrag tycker jag också, det vill säga hjälp med datorn och alla dess tillbehör i hemmet

Svara

Louise Konsumentkoll juli 5, 2011 kl. 13:21

Haha! Håller med…

Svara

Minna juli 18, 2011 kl. 11:13

Oj, vad mycket spännande! REP-avdraget låter klockrent! Läste i tidningen i morse att RUT nästan uteslutande utnyttjas i våra tre största städer. Ovetenskaplig och personlig gissning är att RUT utnyttjas av personer som eg har råd att utnyttja städtjänster utan bidrag? Om man ersätter det med REP skulle användandet säkert utjämnas betydligt över landet, av människor från fler samhällsklasser.

Svara

Lämna en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: