≡ Menu

På spaning i Almedalen, del 1

Jag och min kollega Ulrika har mikropausDet är skoj i Almedalen. Lärorikt, inspirerande och det blir många skratt. Jag träffar folk jag inte sett på många år men också nya bekantaskaper. Igår medverkade jag i Livsmedelsverkets seminarium om mat och miljö. Därefter rände jag runt på andra möten, bland annant LRF:s om mat och klimat och ett seminarium om hållbara städer.

På onsdag ska vi ha vårt eget seminarium, ”Rapport från en slaskhink”. Lokalen tar 70 personer. Vi har beställt mat för 50. Vi kan ju inte plädera för att man inte ska slänga mat och själva få mat över. Men kommer maten att räcka? Eller bli över? Inte vet jag. Det är kamp om själarna här nere med ungefär 1000 olika träffar under en vecka. Kommer det 50 personer på vårt semnarium blir jag glad. Jag återkommer med rapport.