≡ Menu

Rör inte min Metro!

Har faktiskt länge tänkt att skriva om Metro som jag läser så gott som varje dag på pendeltåget, och berömma. Tidningen är bra, efter sitt. Gillar Viralgranskaren, Hälsogranskaren och Metrojobb. Konsumentjournalistik och folkbildning. Nyttig läsning för alla och envar, inte minst ungdomar och andra som har Metro som kanske den enda tidning de läser. Debattsidorna har utvecklats med intressanta och oväntade inlägg. Även utlandsrapportering får plats.

Läser i dagens DN Björn af Kleens kolumn, som alltid läsvärd. Metros nya ägare Mats Qviberg har ”fun and profit” som drivkraft för sitt ägande. Behöver inte vara fel.  Men sen blir jag fundersam.

Enligt Björn af Kleen ska Qviberg på en fråga ha tweetat att han ska ” rensa ut en del stalinister :-)” innan hans värderingar får genomslag i tidningen, typ. Antar att det var på skoj, men f-n vet.

Om ”stalinisterna” som ska rensas ut är de Metrojournalister som granskar marknaden, granskar vilseledande reklam och slarvig hälsojournalistik eller är de som tycker att det är viktigt att ge folk råd och tips om hur man skriver ett cv, uppför sig på en jobbintervju och varför inte några Netflixavsnitt på raken är det allra bästa sättet att återhämta sig när jobbstressen känns övermäktig. Då blir jag både förbannad och orolig. Rör inte min Metro!

Comments on this entry are closed.

  • Mårten Thorslund 14 maj 2017, 0:20

    Som om det inte fanns någon hejd på dårskapen efter Qvibergs intervju med hatmedia (Nyheter Idag, vägrar länka till den) har Qviberg nu pudlat sin idioti att sitta och ordbajsa i intervju med dem, i en artikel i SVT. En så kallad dubbel-idioti uppenbarar sig. Jag får även denna gång, mer vibbar av Qviberg/Hansen som vårt svar på (lightversion av) Trump och även flashback från dotcom-eran, av Metro:s nya ägarduo.