≡ Menu

Selecta ändrar sig

I somras upptäckte vi att det inte är mjölkpulver och vatten som rinner ur kontorets kaffeautomat när vi tryckte på knappen för ”mjölk” – utan glukossirap och annan sörja. Vi  anmälde Selecta för vilseledande marknadsföring och Livsmedelsverket gav oss rätt.  ”Mjölk” är 100 procent mjölk och inget annat enligt EUs regler.  Selectas ”mjölk” hade inte varit i närheten av en ko.

Nu ska  branschen, med Selecta i spetsen märka om alla automater. ”Kaffe med mjölk” ska i fortsättningen kallas för ”kaffe vitt”,  ”Cappuccino vitt” o s v.

Selecta håller på att byta ut alla skyltar på sina 20 000 automater. Det ska även övriga leverantörer göra. Bra.

Henrik Ennart, Svenska Dagbladet bloggar om Selecta

Comments on this entry are closed.

 • Linus 19 mars 2009, 12:54

  Vilken bra blogg du har! Det bästa hade dock varit om Selecta själva tog saken i ägna händer och döpte om det till ”Kaffe kräks”, ”Cappuccino kräks” o s v. För det är ju just så det smakar, det smakar inte kaffe med mjölk, och inte inte heller kaffe med vitt, utan kaffe med mjölkfärgat kräks! 😉

 • FFS 24 mars 2009, 22:27

  haha roligt att man kan bry sig.
  trodde konsumenten valde själv vad han ville ha i son maskin.
  vill man ha mjölk så är de bara betala för det ju.
  hur är det med mjölkchoklad? finns ju 10000tals produkter som heter en sak och inte innehåller 100% av den varan.

 • Latte 15 april 2009, 19:45

  Usch… Gillar verkligen inte Selecta… Haft deras maskiner på jobbet under många år… och det smakar verkligen SK*T…

  Vi har påtalat deras personal om detta, men dom är inte kompetenta nog att fixa en inställning på maskinerna… ska man verkligen jobba med sånt då??

  Tar ALDRIG kaffe ur våra maskiner längre. När jag åker på kundbesök och bjuds på kaffe från andra leverantörer så känns det som man får kvalitetskaffe… Bra maskiner som är inställda för att smaka bra… undrar om inte Selecta ska ta och kontakta deras konkurrenter och be att få en ordentlig utbildning… för deras egen och kunders skull??

  Tack för en bra blogg!

  • louisekonsumentkoll 19 april 2009, 21:36

   Hej,
   Kul att du gillar bloggen! Jag har i och för sig inget emot kaffet i automaten, men jag tar numera aldrig ”mjölken” utan har ekomjölk vid sidan om.