Talg eller transfett?

av Louise Konsumentkoll den 13 februari 2015

fett

Att äta talg är varken farligt eller onaturligt säger Jens Linder, kock och matskribent i en debattartikel i Aftonbladet.  Om talg är bra ur hälsosynpukt kan diskuteras men i övrigt håller jag med om det allra mesta, inte minst att de stora livsmedelsföretagens arbete med att ta bort många livsmedelstillsatser borde uppmärksammas mer. Fortfarande anger vi svenskar ”enportionsrätter” som de mest tillsatsstinna. Så var det möjligen för några år sedan men inte längre.

Fast Jens Linder verkar inte ha uppmärksammat att transfetterna i maten också har försvunnit. Valet står i dag inte mellan mättat fett som smör och talg eller transfetter i margarin. Transfetterna är så gott som borta förutom i ofta billiga importerade kakor. De mesta transfetter vi får i oss i dag är av  helt naturligt slag, finns i animaliska livsmedel och inte så mycket att göra åt om man äter fet mat från djurriket, som talg till exempel.

 

 

{ 0 kommentarer… lägg till en nu }

Lämna en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: