Miljoner brödskivor slängs

av Louise Konsumentkoll den 26 september 2016

toastHundratusentals ton äpplen ruttnar i våra trädgårdar. Det skriv Jannike Kihlberg i DN  i dag. Känner mig träffad. Våra Transparente Blanche blir till några äppelpajer men mest fallfrukt och ruttnar på marken. Men vinteräpplena Alexander och Aroma ska Ulf, min man, plocka in i förrådet idag. Invirade i tidningspapper håller de flesta sig goda men skrynkliga till i februari.

Apropå matsvinn:

I Storbritannien förfars tusentals ton bröd. Bara hushållen slänger 24 miljoner brödskivor per år. Inte vet jag om vi svenskar uppför oss så mycket bättre, tror inte det. I så fall är det drygt 3 miljoner brödskivor som går till spillo här. Det handlar om ”ändskivorna” som många av oss ratar samt förstås bröd som vi inte gitter äta upp eller frysa in innan det blir torrt eller möglar.

I UK gör man öl av bröd som annars skulle gå till spillo. Kom och lyssna till Tristram Stuart på vårt seminarium ”Planetens Hälsa” den 17 oktober. Där berättar han om hur det går till.

Förresten, visst är väl ölets namn ”Toast” fyndigt?

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: