≡ Menu

Världens godaste bröd

Jag har hittat världens godaste bröd. Åtminstone tycker jag det. Ett fryst, förgräddat bröd som smakar vidunderligt. KRAV-märkt tillika. Surdeg. Bageriet heter Il Fornaio och ståtar med ”kompromisslöst italienskt hantverk”, fast bageriet ligger i  Danmark. Hur miljövänligt det är att frakta fryst bröd från Danmark och för att sedan sätta på ugnen och värma det till 200 grader hemma i köket kan jag bara ana. Det är säkert superdåligt. Men oj,oj,oj så gott! Hittade det i ett stånd på trädgårdsmässan i Kista i helgen.

Tycker Coop ska försöka få in det som ett Änglamarksbröd. Och uppfylls inte miljökriterierna så får det väl bli under Coops nya varumärke ”Prima”. Och funkar inte det – ta in det i butikerna oavsett.  Såå himla gott! Jag vill köpa mer!

Comments on this entry are closed.

  • Affi 16 mars 2011, 7:17

    I min del av världen har vi alldeles utsökt närproducerat bröd, varför inte driva den frågan och få det bakat nära Stockholm. Bättre på alla sätt och vis!

  • Matti 10 augusti 2011, 11:35

    Men Affi, så kan man ju inte resonera. Själv har jag studerar greening business på demontfort university och har en djupgående förståelse i problemet.
    Om vi resonerar som du gör och bara väljer att handla med lokal helt producerade produkter så kommer en massa nya problem, både samhällsekonomiskt och personligt.
    Jag tycker att du ska unna dig världens godaste bröd, som nu är producerat lokalt här i Europa och bara 20min från den svenska gränsen.