≡ Menu

Coop drar tillbaka omdebatterad bikini

Coops barnbikiniCoop drar tillbaka den bikini som debatterades i bloggen för en tid sedan. Det hela började med att vi fick ett brev från en medlem som var upprörd över att Coop sålde bikinis till barn från två år. Debatten på bloggen och resultatet av den undersökning vi gjorde i Föräldrajuryn visar att hon inte var ensam. 77 procent av de 779 föräldrar som deltog i KfS undersökning ansåg att Coop borde ta bort bikinin ur sitt sortiment.

Vi överlämnade resultatet av undersökningen till Coop, som lovade att ha med det som underlag i den interna diskussionen. Och nu har Coop alltså beslutat att ta bort bort bikinin.  Heja Coop som lyssnar på medlemmarna och agerar!

Comments on this entry are closed.

 • Anna75 08 juni 2009, 9:45

  Hej
  Jag tycker att den här debatten var lite överdriven. Varför inte fundera över vad som ska bort från mathyllorna istället? Bikini är väll upp till var och en ifall man vill att barnen ska ha eller inte. Se över hyllorna med frukostflingorna istället, Coco pops, chokladmusli, kalaspuffar ja allt vad det nu är. Det kan man ha en debatt om ifall det verkligen måste säljas bland frukostflingorna?? Jag förstår att många har reagerat på barnbikinis men lägg krutet någon annan stans istället där det verkligen behövs.

 • Åsa 08 juni 2009, 9:46

  Bra att toppen som var botten för småbarn försvinner iaf från Coop. Att bada ska var kul och inte kräva plagg som inte passar 2 åringar att ta på och av själva.

 • Per-Johan Kanberg 08 juni 2009, 9:47

  Hurra! Detta är ju ett exempel på hur konsumentmakt kan användas på bästa sätt!
  Tack Coop för att ni har ett gott omdöme.

 • Sofia 08 juni 2009, 10:30

  Underbart att bikinin tas bort. Det är ett steg i rätt riktning. Hoppas att föräldrarjuryn kan bli en stark kraft att räkna med när det gäller konsument kritik. Bra jobbat!!

 • Nina 08 juni 2009, 10:53

  Skönt! Det är enligt mig vansinne att sätta på småflickor bikinis. Det kan de väl vänta med tills de behöver dem.

 • Eva 08 juni 2009, 21:27

  Jag tycker man ska få välja själv. Hela grejen är lite löjlig tycker jag. En liten kommentar och sen blir allt uppförstorat till en orkan.
  Nä fram med valfriheten….

 • SN 09 juni 2009, 18:55

  Jag håller helt med Anna75.det finns enormt mycket att göra i våra mathyllor. Vill man äta sunt och medvetet måste man vara detektiv, vilket är svårt som ensamstående med tre otåliga barn i släptåg. Det tar ju avsevärt mycket längre tid att handla så. Dock köper jag inte en sådan bikini till en tvååring, men det är ju lätt att välja bort överdelen om man så vill.

 • camilla kolmodin 09 juni 2009, 21:49

  Toppen! helt opassande plagg för ett litet barn! Till Eva. vad menar du egentligen med att välja själv?? när man är 2, huruvida man ska gå runt i pinuppbikini eller ej? Varför ska småbarn gå runt i kvinnokläder från storlek 86. För att de själva längtar efter att vara sexiga kvinnor eller för att vuxna tycker det är roligt/sött/snyggt/sexigt?

 • Nils 09 juni 2009, 21:55

  Varför ska de ha bikinis? Skyddar inte mot solen direkt….

 • solen 09 juni 2009, 22:34

  exakt anna75. behåll bikinin, ta bort skitmaten så vi slipper ett överviktigt samhälle. länge leve den vältränade befolkningen.

 • Anna Carlsson 10 juni 2009, 8:00

  Jag skulle vilja lägga till ytterligare en aspekt. Jag är emot bikinin, men kan förstå dem som tycker att det är upp till var och en. Men väl på stranden måste jag ju ändå förklara för mina barn varför en del flickor har bikini, fastän de inte har några bröst. Slutsats: När någon annan väljer att piffa till sitt barn med bikini påverkas även mina barn – som inte har bikini. Jag anser att barnen tids nog kommer att tvingas fundera på och jämföra sina kroppar. Låt dem slippa det under de första levnadsåren.

 • Eva 4barnsmor o farmor 12 juni 2009, 13:00

  Bra! Härligt att vi kan påverka. Fick en kommentar på ett offentligt bad för några år sedan när mina barn var runt två o sprang nakna. Badvakten sa:
  ”Det finns pedofiler som spanar så jag tycker att du ska klä på dina barn” det styrker min åsikt om att man inte ska sexifiera småbarn med läckra bikinis. ….sen får man ju som sagt ”välja själv” som förälder…