≡ Menu

Bojkott av dåliga schampoflaskor!

Exempel på dåliga och bra flaskorJag slänger mängder av duschkräm, schampo och rengöringskräm. Flaskorna har lock med bula och går inte att ställa upp och ner så att det sista kan rinna ut. Jag blir så sur.

Ofta sitter locken så hårt att det inte går att få upp dem utan besvär. I så fall skulle jag till nöds kunna hälla vatten i flaskan, blanda och få ut det sista. Ska man förresten behöva ha sådant omak?

Kan det vara ett medvetet knep av industrin att tillverka flaskor med lock med bula, så att de ramlar omkull när man ska få ut det sista? På så sätt får de ju sälja mer. Eller är de bara okloka?

Både sluga och okloka tror jag.

Aldrig mer ska jag köpa en flaska med buligt lock. Jag börjar en privat bojkott. Blir vi många blir det nog fart på kosmetikindustrin. Hänger du med?

Comments on this entry are closed.

 • Marianne Andersson 12 juni 2009, 12:16

  Ett tips!
  Ta en pump från en gammal flaska eller jag tror att det får att köpa lösa pumpar. Klipp till i lagom höjd och skruva på flaskan med den elaka korken så är det bara att trycka, både sparsamt och lätt. Så gör jag också med diskmedel och slipper på så sätt en kladdig flaska på diskbänken.

 • Felicia 13 juni 2009, 9:32

  Jag har alla schampon/balsam/duschkrämer och så vidare i en korg som sitter fast med sugproppar inne i duschen, där står dom såpass packade att till och med flaskorna med de besvärligaste korkarna kan stå rakt uppochner.
  Då tycker jag det är ett större problem med tandkrämstuber som är dåliga, för den vill man ju gärna inte späda ut med vatten.

 • Freja 16 juni 2009, 22:48

  Jag är lat, och blir också sur på plastfalskor som inte går att ha rätt upp och ned. I färdigt dropp-in i handen.
  Plus i miljövänligt, lätt & easy. Inga tillägg inköp tack i tillbehör.
  För jag flyttar ofta gm jobbet, och vilket kostar -så visst hänger jag med i länkat.
  Rätt kork på flaskan : )

Nästa inlägg:

Tidigare inlägg: