≡ Menu

Onsalakorv

I dag har vi bett Livsmedelsverket pröva om det är okej att en korv signalerar gammalt beprövat recept och original när köttråvaran kommer från Danmark respektive Finland, dels om det är korrekt eller ej att ursprungsmärkningen kan stå lite varstans på förpackningen så man som intresserad konsument ska behöva leta efter den.    

Vissa av er kanske tycker att vi är småaktiga.  Må så vara.

 

Men frågan kommer upp allt som oftast, och det är bra att få den prövad en gång för alla. Bl a  i artikel i GP i veckan.

 

Comments on this entry are closed.

 • Affi 27 maj 2010, 7:17

  Tycker inte ni är småaktigas det är suveränt att någon orkar hålla på och kolla uppsaker som berör oss konsumenter. Jag har inte orkat kolla Onsalakorven utan glatt köpt som om det vore ett jämförbart alternativ till Vaggerydskorven som jag vet tillverkas i Vaggeryd 6 mil bort.

 • Helena I 27 maj 2010, 9:57

  Helt rätt att kolla upp! Jag är för blåögd och har köpt Onsalakorven utan att läsa ordentligt…

 • Lotten Eriksson 27 maj 2010, 13:14

  Hej!

  Jag kritiserade detta med en kommentar här: http://louisekonsumentkoll.se/ekologisk-t-shirt-99-spann/#comments

 • Lars Colliander 30 maj 2010, 13:35

  Det känns som att det börjar närma sig tidpunkten för en konsumentlagskärpning. ”Grundfrågan” borde vara, vem som är till för vem. I fallet Onsalakorv är det uppenbart att namnet skall föra tankarna till en liten korvbod på Onsalahalvön i Kungsbacka kommun, där djuren, som ingår i korven betar grönt fräscht gräs, åtminstone i samma kommun eller landskap. Verkligheten ser ju helt annorlunda ut, varken köttråvara eller tillverkning har inte ens med Sverige att göra. Jag kommer fortsättningsvis att undvika Onsalakorven lika aktivt som jag sedan länge undvikt fläskfilé för 49:-kr/kg!

 • Ari 28 september 2010, 12:49

  Herregud vilket fusk! Kan man lita på att Hamburgare verkligen är tillverkade i Hamburg och kommer verkligen Wienerkorvar från Wien..?
  En kompis berättade att de gör Scharzwaldtårtor i Trollhättan, är det sant?

 • Louise Konsumentkoll 28 september 2010, 17:42

  Ari: Onsalakorv tillverkas inte i Onsala. Det är helt okej för oss.

 • Gurli Nilsson 16 november 2017, 22:51

  Har köpt en ring av Onsalakorv i förra veckan och en två veckor tidigare. Båda ringarna var mögliga efter en vecka i kylskåpet! Bäst före datum var 24 dec 2017. Så har det inte varit tidigare.

Nästa inlägg:

Tidigare inlägg: