≡ Menu

Grisöron till svinpris

39 kronor  kostar fyra torkade grisöron, vikt 110 gram. Grisöron är hundfoder som tydligen jyckar gillar att tugga i sig.

Det blir 380 kronor kilot. För en slaktbiprodukt som väl i bästa fall annars skulle åka raka vägen till biogasproduktion. Läser i den danska kooperationens senaste nummer av den utmärkta tidningen Samvirke att en dansk hund – exemplet baserarsig på en labrador – äter mat för 86 633 danska kronor under sin levnad. Lägg därtill försäkring, veterinärkostnader, leksaker, snor (?) – det måste väl vara koppel-och hundpension då och då ,så har rackarn kostat totalt 187 000 danska kronor under sin levnad. Det är 250 000 svenska kronor.

Äter hunden torkade grisöron så förstår jag  att kostnaderna rakar i höjden. Ska gräva i varför fyra grisöron kostar 380 kronor kilot i butiken (Best friend Piggy/Coop Forum Rotebro). Det är mer än lammfilé, oxfile och all annan filé samt torkad salami av bästa kvalitet.  Jag begriper det inte, och inte heller min granne Jörn som tipsade mig om svinpriset.

Comments on this entry are closed.

 • Affi 07 maj 2010, 6:31

  Tillverkarna av hundmat/godis i alla former vet säkert att hussar och mattar inte tänker pengar utan tänker omtanke om hunden när de handlar, det är inte dyrt för att det kostar att tillverka utan för att hundägare köper oavsett vad det kostar.

 • Maria 07 maj 2010, 10:09

  Har sett grisöron som kostat 15 kronor STYCK. Helt vansinnigt. Tidigare kunde man köpa 10 stycken för 50 kronor och det är ju betydligt mer rimligt.
  Fast än värre är mjukt hundgodis, speciellt om det är format i mindre bitar. Har hittat kilopriser på över 500 kronor. Man börjar ju fundera ifall det är tillverkat av något exotiskt utrotningshotat djur..?

 • Mattias Glis 23 oktober 2010, 17:43

  Hajj! Hos oss på ICA i Lajsechill kåstar glisöron 59kr/kg. Velkomen in ock handlha!

 • Stig Jansson 25 januari 2011, 21:32

  Hej
  Om man har i åtanke att kött och korvindustrin inte ännu är byggda för att förädla slaktavfall, så finns det kanske ingen automatiserad hantering i detta. Och då kostar det pengar. Vad som blir fel här är ju bristen på kvaliten till slutkunden/hundägaren. De som du köper färdigpaketerade på ICA o Konsum det är slaktavfall som man slängt i röken lite grann
  Kolla denna länk, här finns kvalite som du inte hittar i Närbutiken, detta är kvalité utan motsvarighet.