Kokosvatten?!

av Louise Konsumentkoll den 11 juni 2012

Kokosvatten är amerikanska filmstjärnors favoritdryck läste jag härför leden i en skvallerblaska. Smart marknadsföring. Få några stars att dricka vattnet, skicka dit en paparazzi och din lycka gjord. Undrar hur lång tid det tar förrän någon nappar och kränger kokosvatten i Sverige tänkte jag.

Och se, det dröjde inte länge. Paulúns kokosvatten träffade jag på i Pressbyrån i morse. 3 deciliter för 25 kronor. 83 kronor litern. Hälften är kokosvatten, från grön kokos läser jag när jag har prickat in QR- koden, resten är ananas och äpplejuice, guavapuré och apelsinjuice. Jag lovas ”Naturlig återhämtning” samt ”Bra balans av elektrolyter och kolhydrater och viktiga mineraler”. Och lär mig att elektrolyter är mineraler som kalium och natrium som påverkar vätskebalansen.

Kokosvattnet exploderar just nu nu i olika varumärken och skepnader. Jag har hittat både ekologiskt kokosvatten för 107 kr litern (förresten, brukar kokospalmer sprutas med bekämpningsmedel?) och tetror med kokosvatten ” inte från koncentrat” för 75 kronor litern. Värt att lägga pengar på? Inte vet jag. Tror man kommer långt med kranvatten för 2 öre litern om man tränar som folk gör mest.

PS 9/6: I går hade DN en test av olika sorters ”hälsovatten” med kommentarer från Livsmedelverket. Verkar som om jag har rätt…

PSS 11/7: Och nu har Expressen hakat på DNs artikel och testat massor av ”hälsodrycker”.

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: