≡ Menu

Läkerol – en uppdatering

LäkerolaskarFör två år sedan skrev jag om läkerolaskarna som brett ut sig i hyllorna, och hur man genom lyxvarianten ”Dark”  ökade priset från tolv till femton kronor per ask. Därmed steg kilopriset från 520 till 750 kronor.  Kunde inte låta bli att kolla hur det ser ut i dag. Är det fortfarande Läkerol som tar det mesta utrymmet i hyllorna? Och vad har hänt med sortimentet och priset?

Det har hänt massor förstås.

Barnaskarna ”Kids” har försvunnit – och smaker kommer och går. Ny är t ex Läkerol pomegranate (granatäpple för oss som talar svenska) en poppis frukt bland hälsofreaks – såå påpassligt av Läkerol att plocka upp den.  ”Split”, där olika smaker korsbefruktar varandra, har tillkommit .  Tabletten Extreme ”med granuler som ger en rå smak” såg jag inte till förra gången.  Hittade också två helt nya tjusiga askar ”The fight of the Century” i Pressbyrån i dag.

Summa summarum har Läkerol, om jag har räknat rätt,  utökat sortimetet från 30 till 37 varianter på två år. Lyxvarianten Dark kostar numera 16 kronor. Men hör och häpna. Kilopriset har sjunkit från 750 till 695 kronor per kilo. I dag har man nämligen lagt tillbaka de tre tabletter man plockade ur lyxvarianten för två år sedan. Fast priset på de vanliga askarna har stigit från 520 kronor till 565 kronor per kilo, de kostar numera13 kr per ask. Det man förlorar på gungorna tar man igen på karusellerna.

Numera tronar inte Läkerol ensam i hyllorna. Extra kommer starkt. Marknaden för munfräschare,  som det heter på fackspråk, måste vara gigantisk. Var ska det sluta? Jag lovar att komma men nya ”updates”.

Comments on this entry are closed.

 • Christian 17 mars 2009, 10:06

  Har också sett hur uppfräschar hyllan har växt i storlek i kiosker och butiker men den största förändringen måste väl ändå vara drycker. Var på pressbyrån i morse och inte nog med att smakerna ökar i antal utan antalet nyheter är enormt. Kolhydrater, vitaminer, energi etc. hur stor är denna trend i övriga Europa?

  • louisekonsumentkoll 17 mars 2009, 10:50

   Vitaminvatten är gigantiskt i USA. Det såg jag när vi trendspanade i New York i somras. Övriga Europa? Vet inte, ska spana. Smoothies växer också så det knakar på hyllorna. Antar att det är ett lönsamt sortiment med hög marginal.

 • Gör gott 24 mars 2009, 8:36

  Lite ahha upplevelse får man ju när man ser kg priset är 750 kronor för en tablettask.

  Det ska erkännas eftersom min plånbok inte växer så det knakar i årsinkomst. Utan snare tvärtom.
  Så det var en bra konsumentsida för mig. Att har jag verkligen råd med något som kostar 750 kronor kilot. Hur som helst tack för tipset : )