≡ Menu

Full rulle på jobbet med filmrelease och presseminarium

I dag är det full rulle här på jobbet. Just nu håller vi som bäst på att förbereda inför ett presseminarium som vi har i samband med att vi släpper både en filmserie och en ny undersökning om matsvinn. Jättekul att media tycker att det är en viktig fråga, DN har tillägnat sin förstasida åt ämnet. Läs artikeln här.

Inte nog med det i kväll blir det både radio- och TV-intervjuer.

Här är första avsnittet av våra filmer för kampanjen Släng inte maten! Fler filmer, tips mm kan du hitta inne på kampanjsidan slängintematen.se

En sak som jag sa vid intervjun men som inte kom med i artikeln (helt mitt fel, det borde jag uppmärksammat) och som det möjligen kan bli diskussion om är bakterien listeria, som är otäck, och som absolut inte ska finnas i produkterna. Men råkar den göra det på grund av otillräckliga kontroller växer den till vid låga temperaturer,dvs till och med under + 4 grader, och där känner man inte någon försämrad smak. Listeria finns främst vacuumförpackad lax, rökt och gravad, som tyvärr har bäst före-datum och inte sista förbrukningsdag. Den ska man helst  inte smaka på om man har haft + 8 grader i kylskåpet och bäst före-datum har gått ut. Samma gäller opastöriserade ostar.

Comments on this entry are closed.

  • Affi 20 januari 2011, 7:44

    Vilket genomslag, så bra. Till och med i kommunhuset i Gislaved pratades det om matens hållbarhet. Alltid såddes något frö hoppas jag!