≡ Menu

Sill i jul? Nu korrekt jämförpris

Förra julen larmade jag om att så gott som alla sillburkar i butik hade fel jämförpris. Jämförpriset ska anges för sillbitarna, inte inklusive den stora mängd sås som oftast ackompanjerar sill i burk tyckte jag. Så såg det ut då, men nu har silltillverkarna inklusive handeln tagit EU till hjälp och utrett saken. Så bra. Och jämförpriset  kommer att se knepigt ut på sillhyllorna framöver. Det är tillåtet att räkna med den krämiga såsen i priset men inte spadet. Sill med sås kommer att se betydligt mycket billigare ut än sill med spad. Knepigt tycker jag. Vad tycker ni?

 

 

Comments on this entry are closed.

 • Affi 22 december 2012, 16:16

  Ja, det var ju en märklig variant. För mig är det sillens vikt som som är viktig oavsett om det är sås eller spad, nu får man hålla sig skärpt i tanken när man handlar så man inte jämför äpplen och päron! God Jul!

 • Pernilla 23 december 2012, 17:22

  Eller så köper man helt enkelt den sillen som är godast. Så kanske produkten överlever ytterligare i något år innan den brädats av mataffärernas egna varumärken.

  Visst är det viktigt att man kan jämföra priser, på ett rättvist sätt. Men jag tycker att det här har spårat ur fullständigt, fokus är enbart 100% alltid bara på priset, billigt skall det vara men ännu hellre billigare… Louise har ju skrivit flera gånger att en allt mindre andel av våra surt förvärvade slantar går till maten, detta är skandal. Om folk valde mat med samma nit och övertygelse som de väljer mobiltelefon så skulle vi nog ha ett annat (roligare) utbud av mat.

 • Affi 28 december 2012, 9:41

  Pernilla, du har helt rätt smaken är alltid min förstahandsutgångspunkt! Kvalitet, smak och betingelser vid produktion får alltid komma före priset. Men det är ju lätt för mig som har pengar över…..

 • Artikelkatalogen Fria-katalogen 19 januari 2013, 7:40

  Samma med jämförelsepriset på ägg som på samma hylla kan skilja sig mellan kilopris och styckpris.