Bönor, hönsbullar och proteinskifte

av Louise Konsumentkoll den 31 oktober 2016

artbullarRolig produktutveckling från Coop. Nu kommer hönsfärsbullar med bönor i Änglamarkssortimentet. Ska genast pröva. Påpassligt när det råder proteinhajp på butikshyllor och i media.

SvD hade flera stort uppslagna artiklar i helgen om vår stora konsumtion av kött och nödvändigheten av att skifta till mer vegetabilier för hälsan och planetens skull. Och i dag kom inbjudan till Kungliga Skogs- och Lantbruksakademiens seminarium om ”Ärtor, linser och bönor – smart mat för både mark, hälsa och klimat” Seminariet är kostnadsfritt och äger rum eftermiddagen 14 december.

I debatten, och i SvDs artiklar låter det som om vi proppar i oss 87 kilo kött per person och år. Det gör vi inte. Vi äter cirka 50 – 55 kilo kött. Mycket det också. 87 kg är inräknat ben och annat oätligt på djuret och dessutom krymper köttet vid tillagning. Rätt ska vara rätt.

{ 0 kommentarer… lägg till en nu }

Lämna en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: