≡ Menu

Coop ändrar köttfärsförpackning – Bravooo!

Nu byter Coop köttfärsförpackning. Bra!

Det finns bara fördelar med att förpacka färsk köttfärs som en korv i stället för i ett tråg. Inte minst möras köttfärsen vilket enligt många kockar har stor betydelse för smaken.

Dessutom

  • mängden förpackning minskar med 80 procent
  • transporterna blir mer effektiva, det fraktas inte lika mycket ”luft”. Klimatutsläppen minskar med 30 procent.  
  • genom vacuumförpackningen fördubblas färsens hållbarhet från åtta till sexton dagar. Det minskar svinnet.

Den enda nackdelen jag kan se är att rullen kan vara lite svår att tömma helt och hållet. Gör det! Matsvinn i form av kött är värst. Djur slaktas helt i onödan och miljöpåfrestningarna i produktionen är stora.

Comments on this entry are closed.

  • Monica 23 maj 2017, 14:29

    Då kanske ändå Finska aterias vaccumförpackade fyrkantiga är bättre. Man lyckas bättre ta till vara allt. Korvmodellen är lite svårtömd (som du också skrev). Bättre stekyta tycker jag det också blir på vaccumförpackat än det som är packat i tråg. Och bra med hållbarheten!